donderdag 1 juni 2017

Op deze blog ziet en leest u het maakproces
van het kunstwerk "Menthol en Roosje", dat in sept. geplaatst zal worden.

Artikel 1 Overijssel, heeft het voortouw genomen om een herinneringskunstwerk te realiseren ter nagedachtenis aan de eerste gekleurde man in Hengelo, Joseph Sylvester alias “Menthol”, die getrouwd was met de Hengelose Marie Borchert, “Roosje”
Het kunstwerk past volgens Lanters heel goed bij mooie verhaal van Menthol en Roosje. “Als Menthol iemand naar hem zag wijzen, stak hij de straat over en vroeg wat er aan de hand was. De twee stonden midden in de samenleving. Dat was niet altijd positief, want er werd veel geroddeld. Maar ze stonden er wel. Als een huis. Een mooie metafoor voor de hele discriminatie-discussie. Je kunt klagen en je verstoppen of trots zijn op wie je bent en dat laten zien.”Omdat de bevolking kon kiezen uit 4 schetsontwerpen en de realisatie bij Hengelose bedrijven ligt, heeft de kunstenaar besloten om het gietmodel ook terplekke te maken.

Een lege winkel aan de Nieuwstraat 12, is omgetoverd tot atelier, waar iedereen mag komen kijken, een praatje maken en een kop thee of koffie kan nuttigen.


de wasmodellen worden gecontroleerd; ze moeten precies op elkaar passen
Kijk naar de timelap 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten